Å gi andre padle glede og mestring kan ofte være enda mer givende enn å oppleve den selv!

Helgen som var holdt jeg Grunnkurs HAV for 9 forventningsfulle deltakere i samarbeid med Fredrikstad Kajakklubb
Noen stilte med egen utstyr og noe erfaring, mens andre hadde aldri sittet i en kajakk tidligere. De som ikke hadde egen utstyr fikk låne alt de trengte av klubben.

20140705_132321
Min eminente assistent Ole Hartvik!
Hjertelig takk for hjelpen!

Med aldersforskjell på over 30år i gruppen og begge kjønn representert var jeg spent på om kurset ville gi læring og mestring til alle. Planen var å ha NPF’s læreplan i bunnen, men at nivået og fremgangen til den enkelte kursdeltaker samt gruppa som helhet skulle bestemme fremgangen i kurset.

Denne gruppa gav virkelig noen utfordringer! Ikke fordi ting tok lang tid å lære, men rett og slett fordi de tok ting så raskt!
Den ene utfordringen etter den andre ble tatt på strak arm og ingenting virket vanskelig for denne gjengen!
Når den kursdeltakeren som var mest bekymret for å tippe rundt med kajakken, ender opp med å bli den som veltet desidert flest ganger med den hensikt at dette skulle hun bli trygg på så sier det litt om mentaliteten til denne gjengen! Herlig!

Lørdagen møtte alle 9 kl. 09.00. Noen spente og litt nervøse for hva som ventet de, men jeg tror de aller fleste gikk slite og fornøyde hjem. Det ble endel bading i det fine været på lørdag og på søndag var det duket for tur.
Det ble i løpet av disse to dagene trent på bl.a. egenredning og kameratredning, balanse, fremovertak, styretak og sideveis forflytning. I tillegg til kajakk tilvenningleker og små konkurranser.
20140705_132316 For flere ble lørdag formiddag deres første møte med kajakk på nært hold.

20140705_132326 Noen hadde utstyr selv og hadde padlet litt tidligere.

20140706_092257 Gjengen klare for tur i Hankø sundet. Litt regn stoppet ikke disse, været får duge! Smilet og gleden satt løst likevel! Utover dagen kom også sola! 🙂

20140706_132942 Mor og datter (17år) trente sammen på kameratredning

20140706_133003 Cowboy redning ble alle flinke på!

20140706_133012Pål var også med som assistent og de som ville fikk en innføring i rulla. De fikk låne både tuiliq, grønlandsåre og Påls kajakk. Og jaggu var det ikke en av deltakerne som klarte rulla på 4. forsøket!
Hjertelig takk for hjelpen Pål! Tror du gav noen av deltakerne en flott mestring følelse! 😀

Helgen ble avsluttet med utdeling av Våttkortet nivå Grunnkurs Hav. Denne gjengen har bevist at de mestrer det grunnleggende innen padling! I tillegg til all den nye kunnskapen om padleteknikk og redning, kan de nå leie kajakk på de steder dette kreves og kan også være med på klubbturer der minimum grunnkurs nivå kreves.

Gratulerer så mye til alle 9!
Håper dere får mye glede av det dere har lært og ikke minst mye padle glede i sommer!
Håper vi sees på vannet! 🙂

Følg meg

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: